Način odabira bazena za kupanje

Način odabira bazena za kupanje

Odabir bazena je težak korak,a velika želja za svakog ko provede deset dana na moru i želi da svoj odmor nastavi na pravi način u svom dvorištu, vikendici, da nastavi da uziva na suncu i ujedno se rashladi i upotpuni svoje slobodno vrelo letnje vreme.

Za Vas smo napravili Kratak vodič ka odabiru bazena za Vas i Vašu porodicu.

Tri načina kojima se vodimo pri odabiru bazena jesu:

1. Cena i veličina bazena

2. Kvalitet i veličina bazena

-Ukoliko se vodimo cenom i veličinom bazena,najčešće se opredeljujemo za montažne bazene, a to su Bestway, Intex i Gre montažni bazeni. To  su bazeni sa kratkim vekom trajanja, Bestway i Intex 1-2 sezone jer vrlo lako nastaju problemi poroznosti i bušenja samih bazena. Gre bazeni su nešto izdržljiviji 3-5 sezona ukoliko se pravilno održava, zaštiti od vetra,skladišti.  Za ovakav tip bazena neophodno je dobro izravnati zemljište, pravilno namontirati na kraju sezone skladištiti. Za Gre bazene i izbetonirati betonsku ploču,pa i takav bazen možemo ukopati. Što se tiče veličina postoje za obe vrste veliki izbor različitih veličina koja pristaju svakom dvorištu.

Ovakvi tipovi bazena nakon par sezona gube na kvalitetu pa se mora obnoviti ili kupiti nov.

-Ukoliko želimo kvalitetniji bazen onda treba se odlučujemo prema veličini za skimerske (čelične, drvene i betonske) ili prelivne (betonske) bazene.

Skimerski drveni i čelični bazeni su pravi izbor za vrele letnje dane u vašim dvorištima, dvorištima Vaših vikendica, planinskim centrima, jer su niže cene od betonskih,a period trajanja je 5 i Više sezona. Imaju mogućnost ukopavanja, pozicije nad zemljom, poluukopni.

Obe vrste u sebi imaju lajner foliju 0.3-0,5mm. Skimer za usisavanje vode. Filtracionu stanicu sa pumpom i filterom sa ispunom za usisavanje, merdevine, sve ostale neophodne osnovne komponente.

Kada smo pomenuli cenu i do 70% su jeftiniji od betonskih ukopnih bazena. 

Bazeni su razlicitih veličina i oblika Heksagonalni,Ovalni, Pravougaoni. 

- Na samom kraju želimo da Vas uputimo i u bazene betonski sazidane od betonskih blokova, stirpol blokova ispunjenih betonom i čistog betona. Svaki bazen je po sebi izrazito izdržljiv i dugotrajan. Cenovno su najskuplji Vid bazena jer zahtevaju ozbiljne gradjevinske radove. Materijal je priločno skup i imate ozbiljno gradilište u Vašem dvorištu. Pored samih gradjevinskih radova, oprema je neophodna za takav ozbiljan bazen. 

Za svaki upit stojimo vam na raspolaganju.

 

 

Back to blog